Nu är man tillbaka efter en välbehövd semester. Tyvärr har det inte hunnit bli några inlägg under denna period vilket faktiskt varit medvetet. Nu tar vi nya tag och kör igång igen. Det första jag tänkte beröra är faktiskt något vi alla säkert varit i kontakt med, sommarhus.

Vad är det som ger ett sommarhus dess värde, förutom de självklara som husets skick. Hur mycket kan man få tex för ”charmigt läge”? Ett charmigt läge kan ju vara så många olika saker beroende på vem man talar med. Vem är det som har facit? Vilket är det charmigaste läget för dig? Själv är jag ganska svag för hus belägna vid vatten, vilket jag tror att jag inte är ensam om att tycka. Ett charmigt läge kan även vara en lite mer avskild stuga där man verkligen kan få ro i sinnet. Detta kan dock vara raka motsatsen för den som är ute efter ett lite mer aktivt sommarliv.

Nu kommer jag då tillbaka till min fråga, vem sätter prislappen på detta? Vilken måttstock följer man? Mäklarna verkar ha sin syn på det hela men jag vet inte om den alltid är helt riktig…