Tranemo rödfärgNu har våren gjort sitt intåg på riktigt. Detta medför även att alla renoveringsplaner börjar komma igång på allvar. Ett av de större jobben är att ta tag i målningen av huset eller stugan, ett inte allt för roligt eller billigt jobb. Nu har det dock börjat dyka upp webbshoppar som säljer målarfärg online, till riktigt bra priser. Det blir även lite roligare eftersom man inte behöver lägga så mycket pengar på just denna utgift utan kan unna sig något annat för mellanskillnaden.

Utöver de nya webbshoppar som dykt upp så har även några av färggrossisterna själva börjat sälja online. Flügger har en mycket enkel och smidig shop som gör det lätt att hitta det man söker. Bland webbshopparna så utmärker sig Färgtorget.se och Färgpoolen.se, där Färgtorget blivit lite av en favorit. Anledningen är att de har en mycket kunnig och tillmötesgående kundtjänst (Yrkesbutiken Färgscalan står för logistik och kunnande) som har svar på alla frågor man kan tänkas ha. Leveranserna är mycket snabba men täcker endast Stockholm i dagsläget. Dock har vi fått veta att en utökning till hela Sverige är på väg att lanseras inom kort.

Om du vill få inspiration inför ditt kommande målningsprojekt så har Beckers, Flügger och Alcro Iphone-appar som gör det möjligt att laborera med olika färgsättningar i ett antal olika miljöer. Gå bara in och sök på App store. Vill du inte använda din Iphone så finns motsvarande applikationer ofta på respektive företags egen webbsida.