Fastighetsmäklare

Vilka tjänster är det egentligen som ingår i det arvode en fastighetsmäklare tar ut? Vi ska i detta inlägg försöka reda ut begreppen och ge dig lite mer kött på benen inom mäklaryrkets olika delar.

De flesta traditionella fastighetsmäklare som arbetar inom bostadsmarknaden idag utför oftast helhetsuppdrag som innebär att de tar hand om hela jobbet. Detta innebär exempelvis att ordna annonser, sköta visningar, hjälpa till med bankkontakter, försäkringar, besiktningar och framför allt, det pappersarbete som måste göras i form av lagfarter, köpekontrakt mm.

Många fastighetsmäklare kan idag även hjälpa dig att hitta ditt drömhus och initiera kontakt med de objekt du själv letat fram genom egna efterforskningar. Erik Olsson är en av uppstickarna inom mäklarbranshen som erbjuder denna typ av tjänst.

Några av de större fastighetsmäklarna är: Svensk Fastighetsförmedling, Fastighetsbyrån, Mäklarhuset, Bjurfors, Skandiamäklarna, Husman och Hagberg och Mäklarringen.

En reaktion på ”Fastighetsmäklare

  1. Björn Olsson skriver:

    Jag tycker den nya typen av mäklare som tex hemonline.se eller bocirkeln.se är mer intressant än den gamla sortens fastighetsmäklare. Hos den nya typen av mäklare får jag det som jag själv bestämmer att betala för. Hos dessa kan jag själv bestämma vilka deltjänster jag vill ha och ändå kontrollerar mäklaren de lagstadgade kontrollerna samt ordnar annonsering på hemnet.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kontakta oss

Du når oss enklast på info[at]housenet.se. Vi försöker svara inom 24 timmar.

Annonsera hos oss?

Är du intresserad av att annonsera hos oss? Kontakta oss via mail för vidare information.

Disclaimer

Housenet.se ansvarar inte för information som tillhandahålls från tredje part, ex. priser, lagersaldo mm.